Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ)

Συνάντηση στα γραφεία του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ κ. Παπαϊωάννου Παναγιώτη, Καθηγητής Α.Π.Θ., Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό – Οικονομολόγο, είχε ο υπεύθυνος του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Eurovelo Γιώργος Φαρφαράς.

Εκτός από την έρευνα του ΣΑΣΘ  «Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ»  έγινε ενημέρωση για την υλοποίηση του έργου "ATTAC: Attractive Urban Public Transport for Accessible Cities" (Ελκυστικές Αστικές Δημόσιες Συγκοινωνίες για προσβάσιμες πόλεις) που αφορά τη Θεσσαλονίκη και του έργου “CIVITAS CATALIST” , τα οποία έχει αναλάβει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Οι δυο φορείς αποφάσισαν να συνεργαστούν για την βιώσιμη μετακίνηση, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την χρήση του ποδηλάτου ξεκινώντας από την επόμενη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week). Η εκστρατεία αυτή, διοργανώνεται σε Ευρωπαϊκές πόλεις κάθε χρόνο από το 2002, το διάστημα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη μετακίνηση στην πόλη και την προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και άλλων εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης έναντι του Ι.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου