Βίντεο/Video

ΤΣΕΧΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(TV100-280613)"Δύο χιλιάδες χιλιόμετρα αποφάσισαν να διανύσουν πέντε Τσέχοι ποδηλάτες, ακολουθώντας τα «βήματα» των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, με αφορμή την επέτειο των χιλίων εκατόν πενήντα χρόνων από την άφιξη των δύο ιεραποστόλων στη χώρα τους.
Οι πέντε φίλοι ξεκίνησαν την προηγούμενη Τρίτη από την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να φτάσουν, στις 5 Ιουλίου, στη Μοραβία της Τσεχίας, όπου δίδαξαν οι ιεραπόστολοι. Έφτασαν την Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη, όπου και πέρασαν το βράδυ, ενώ την επόμενη μέρα έμειναν στην Καβάλα. Την Πέμπτη επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και διανυκτέρευσαν στα Γιαννιτσά, ενώ την Παρασκευή άφησαν τη χώρα μας και συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Τσεχία.
Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, τους υποδέχθηκαν, με ένα διπλό ποδήλατο, ο Φώτης Μπίμπασης, πρόεδρος του «Αναπηρία Σήμερα» και ο Γιώργος Φαρφαράς, υπεύθυνος για το εθνικό συντονιστικό κέντρο για το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo για την Ελλάδα."FocusWebTv.gr 21/3/2013 3:00 μμ

Ποδήλατο η Ζωή μας. Ο Γιώργος Φαρφαράς συντονιστής του EUROVELO


"Ο Γιώργος Φαρφαράς, υπεύθυνος συντονιστικού κέντρου EUROVELO στην Ελλάδα εξηγεί τι είναι το EUROVELO, ποιες είναι οι δράσεις του, πως βοηθούν τον τουρισμό και πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει. Αναλύει ποιες είναι οι διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος και ποιες ενέργειες γίνονται ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ποδηλασίας στην Ελλάδα. Τέλος αναφέρει ότι όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές σε όλη αυτήν την προσπάθεια τονίζοντας ότι αξίζει τον κόπο"

7 Μαρτίου 2013, ECO News, ΣΚΑΪ


15 Οκτωβρίου, ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού»
Μετά τις ποδηλατοβόλτες, ο Φώτης Μπίμπασης  με τη κάμερα και την συνδρομή του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Eurovelo καταγράφει τις δυσκολίες και τους κινδύνους κατά την μετακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

 Cycling in the Dark
Και οι τυφλοί μπορούν να απολαύσουν μια ποδηλατοβόλτα.
Ο Φώτης Μπίμπασης με το διπλό ποδήλατο του αθλητικού συλλόγου Τυφλών
 "O Πυρσός"
βολτάρει ανάμεσα στα περίπτερα του Greenwave Festival 2012.
Συνοδηγός στην πίσω σέλα ο συντονιστής του Eurovelo για την Ελλάδα.
Δίπλα του ο υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
EUROVELO
The European Cycle Route Network

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου