Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το Eurovelo στην γη της φωτιάς και του πάγου!


Τον Μάρτιο του 2012, το μέλος του Συμβουλίου EuroVelo, Jens Erik Larsen, συμμετείχε σε διάσκεψη στο Ρέικιαβικ για να εξετάσει το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας διαδρομής EuroVelo στην Ισλανδία. 

"Κοιτάζοντας το χάρτη του EuroVelo, η Ισλανδία είναι σχεδόν αόρατη, σαν ολόκληρο το νησί να ήταν καλυμμένο με πάγο και χιόνι! Ένας από τους κύριους στόχους του έργου EuroVelo, είναι να συνδέσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με τουλάχιστον ένα δρομολόγιο. Για να βοηθήσει να εκπληρωθεί η αποστολή αυτή, δέχτηκα μια πρόσκληση από την Ομοσπονδίας Ποδηλατών της Ισλανδίας (Landssamtök hjólreidamanna) και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να συμμετάσχω σε μια διάσκεψη στο Ρέικιαβικ"

Ο τίτλος του συνεδρίου ήταν «Ευκαιρίες για τον  ποδηλατικό τουρισμό στην Ισλανδία". Η Ισλανδία έχει μόνο μία μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση, από Seydisfjordur στο ανατολικό άκρο του νησιού στο Hanstholm της Δανίας, και προτάθηκε ότι η χρήση αυτής της σύνδεσης και μια διαδρομή στην Ισλανδία θα μπορούσε να αποτελέσει εν δυνάμει μέρος της διαδρομής EuroVelo 12 ή της διαδρομής EuroVelo 1. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου