Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

EUROVELO.COM Η νέα δικτυακή πύλη για τον ποδηλατικό τουρισμό


H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF) ξεκίνησε σήμερα την διαδικτυακή πλατφόρμα για τον ποδηλατικό τουρισμό www.eurovelo.com, η οποία παρέχει έναν πλούτο πληροφοριών για όσους επιθυμούν να ποδηλατήσουν τις διαδρομές EuroVelo, ένα μεγάλων αποστάσεων ποδηλατικό δίκτυο που διασχίζει την Ευρώπη.

Η δικτυακή πύλη, www.eurovelo.com παρέχει πληροφορίες για τις 14 EuroVelo διαδρομές, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα εκτείνονται σε  πάνω από 70.000 χιλιόμετρα. Είναι η πρώτη ιστοσελίδα που θα συγκεντρώσει όλες τις πηγές πληροφοριών σχετικά με το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών και τον ποδηλατικό τουρισμό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι «φορτωμένο» με ιδέες και προτάσεις και με τις πληροφορίες που σχετίζονται για κάθε μία από τις διαδρομές EuroVelo.

Ο δικτυακός τόπος ήταν πολύ αναμενόμενος από αυτούς που ποδηλατούν κατά την διάρκεια των διακοπών τους, ένας τομέας που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Σύμφωνα με μια μελέτη το 2012, εκτιμάται ότι υπάρχουν συνολικά 22 εκατ. πολλαπλών ημερών τουριστικά ταξίδια με ποδήλατο κάθε χρόνο στην Ευρώπη *.

Το έργο κατέστη δυνατή χάρη στη συμμετοχή των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων και των Συντονιστών EuroVelo και των άλλων εταίρων σε κάθε χώρα, οι οποίοι συγκέντρωσαν από κοινού τις πληροφορίες σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, χάρη στην οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκπρόσωπος της Μονάδας Πολιτικής Τουρισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Ilona Lelonek Husting, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει τη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς και αναγνωρίζει το ρόλο που διαδραματίζει η ποδηλασία στην ανάπτυξη βιώσιμου, φιλικού προς το περιβάλλον τουρισμό. Το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων EuroVelo είναι ένα καλό παράδειγμα πρωτοβουλίας της ευρωπαϊκής διάστασης που αφορά τη συνεργασία των διαφόρων χωρών και πολλών τύπων των ενδιαφερομένων. " "Συγχαρητήρια για τη νέα ιστοσελίδα EuroVelo.com. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για τους τουρίστες που σχεδιάζουν τις διακοπές τους με ποδήλατο στην Ευρώπη ".

Με την ολοκλήρωση αυτής της ιστοσελίδας, η ECF και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζουν να καλύψουν ένα κενό, αλλά και να συνεχίσουν την ανάπτυξη του τουρισμού με ποδήλατο σε όλη την ήπειρο. Έχει υπολογιστεί ότι το EuroVelo θα μπορούσε να προσελκύσει 14,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ποδηλατών και να δημιουργήσουν € 7 δις. συνολικών άμεσων εσόδων, όταν το δίκτυο έχει ολοκληρωθεί.

" Το EuroVelo δεν είναι μόνο για αναψυχή, βοηθά επίσης να βελτιωθεί η ποδηλασία ως καθημερινό μεταφορικό μέσο», λέει ο Bernhard Ensink, ο Γενικός Γραμματέας των Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών. "Αυτές οι διαδρομές περνούν μέσα από χιλιάδες μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας υγιείς και πιο οικονομικά υγιείς χώρους όχι μόνο για να επισκεφτείς, αλλά για να ζήσεις."

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα στο www.eurovelo.com

Σημειώσεις για τον συντάκτη:
Εικόνες μπορούν να βρεθούν εδώ: http://www.flickr.com/photos/eucyclistsfed/sets/72157632877161599/

* Για πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά οφέλη του EuroVelo, παρακαλώ δείτε: http://www.ecf.com/wp-content/uploads/studiesdownload.pdf

Σχετικά με το EuroVelo

Το EuroVelo είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που να συνδέει όλη την Ευρώπη. Οι διαδρομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τουρίστες καθώς και από τον τοπικό πληθυσμό κάνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις του με ποδήλατο. Το EuroVelo αποτελείται σήμερα από 14 δρομολόγια και προβλέπεται ότι το δίκτυο θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέχρι το 2020. 

Δείτε www.eurovelo.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή των διαδρομών και www.eurovelo.com εάν θέλετε να ποδηλατήσετε τις διαδρομές.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF)

Με πάνω από 70 μέλη σε σχεδόν 40 χώρες, η European Cyclists 'Federation (ECF) ενώνει ποδηλατικούς συλλόγους από όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους φωνή σε διεθνές επίπεδο. Στόχος μας είναι περισσότεροι άνθρωποι να ποδηλατούν πιο συχνά επηρεάζοντας την πολιτική υπέρ του ποδηλάτου.


Επικοινωνία:
Φαρφαράς Γεώργιος, eurovelogreece@gmail.com  ή 6936 888967
Το EuroVelo θα είναι στην ITB, την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, Μάρτιος 6 - 10. Περίπτερο 212, Αίθουσα 4,1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου