Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Το ευρωπαϊκό ποδηλατικό δίκτυο EuroVelo στις Σποράδες

Στα νησιά των Σποράδων ποδηλάτησε το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo  για την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, 6 έως10 Φεβρουαρίου 2014, με στόχο την ένταξη των νησιών στον άξονα 11 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo.

Οι διαδρομές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και με την υποστήριξη φορέων και επιχειρήσεων από την Θεσσαλονίκη, Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο. Το πρόγραμμα εκτός από ποδήλατο σε ασφάλτινες διαδρομές περιελάμβανε ακόμα χωμάτινες ποδηλατικές διαδρομές και καγιάκ με σκοπό την δημιουργία πράσινων και γαλάζιων διαδρομών που θα επεκτείνουν την τουριστική περίοδο στα νησιά των Σποράδων με βιώσιμο τρόπο.

Οι ποδηλατικές ομάδες είχαν θερμή υποδοχή και φιλοξενία και στα τρία νησιά που επισκέφθηκαν καθώς επίσης και ενημερωτικές συναντήσεις με τους δημάρχους των νησιών.
Ο υπεύθυνος Γ. Φαρφαράς παρουσίασε τις δυνατότητες του ποδηλατικού τουρισμού και την σημασία των ποιοτικών υπηρεσιών κατά μήκος μιας ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo. Επίσης ενημέρωσε για τη δημιουργία του δικτύου επιχειρήσεων φιλικών προς του ποδηλάτες "CyclistsWelcome Hellas", τα υποχρεωτικά και προαιρετικά κριτήρια για την συμμετοχή των επιχειρήσεων διαμονής και εστίασης στο δίκτυο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου (SEE), "Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo" (http://ict13gr.blogspot.gr/) Χάρτες ΔιαδρομώνΜε την συνεργασία και την υποστήριξη:
Πράσινες Διαδρομές Kοιν.Σ.Επ. http://www.greenwayscoop.gr/
Action Bike Club   http://www.actionbikeclub.gr/ 
Θαλάσσιες ΟικοΠεριηγήσεις   www.sunactivities.com
Anastasios Ktistis Photography  http://aktistis.com/ 
Πολιτιστικός Σύλλογος "H Σκιάθος" http://syllogos-skiathos.gr/wp/
Skiathos Mountain Bike http://www.skiathosmountainbikes.com/ 


IKION Rooms, Alonnisos http://www.ikiongroup.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου