Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων και Συντονιστών Eurovelo 2013

Η ετήσια συνάντηση των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων και Συντονιστών (NECC / C)  του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo έγινε στην Βιέννη την Δευτέρα 10 Ιουνίου, μια ημέρα πριν την ξεκινήσει το Velo-city 2013.
Η ετήσια συνάντηση ήταν μια ευκαιρία για την δικτύωση των NECC / C και για να μοιραστούν μεταξύ τους εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές. Επίσης ήταν πολύ σημαντική η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στο κεντρικό συντονισμό του δικτύου EuroVelo.
Το φετινό θέμα ήταν η δημιουργία ενός βιώσιμου ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατοδρόμων και τα μέτρα που απαιτούνται για να υλοποιηθούν όλες οι διαδρομές EuroVelo μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2020.
Επίσης  παρουσιάστηκαν πολλές νέες προτάσεις για αλλαγές και συμπληρώσεις σε πολλές διαδρομές. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και οι προτάσεις της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για μια νέα ποδηλατική διαδρομή στα χνάριατης ρωμαϊκής Via Egnatia και οι αλλαγές για την Μεσογειακή Διαδρομή EuroVelo 8 που να εκτείνεται από την Αθήνα, στην Πελοπόννησο, Κρήτη, Ρόδο μέχρι και την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου