Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τι μπορεί να κάνει για την ποδηλασία το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Μια ερώτηση που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό : Τι σχέση έχει η Ευρώπη με το ποδήλατο; Περισσότερα από όσα μπορείτε να σκεφτείτε. Μέχρι το 2050, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να καταργήσει σταδιακά τη χρήση των αυτοκινήτων με συμβατικά καύσιμα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF) βλέπει την θέση για την αντικατάσταση αυτοκινήτων από ποδήλατα στη διαδικασία επίτευξης αυτού του στόχου - και αυτό είναι μόνο μία από τις πολλές ευρωπαϊκές πολιτικές που η ποδηλασία μπορεί να είναι ένα μέρος της !

Μια ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή για την βιώσιμη αστική κινητικότητα μεταξύ των άλλων, είναι ο απλούστερος λόγος για τον οποίο οι εκλογές για το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν σημασία για την ποδηλατική. Ως εκ τούτου, η ECF μαζί με τα μέλη της σε όλη την Ευρώπη, θα ζητήσει από όλα τα υποψήφια μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απαντήσουν σε δέκα βασικά αλλά σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις πολιτικές για την ποδηλασία και τη σχέση τους με άλλους τομείς πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το ερωτηματολόγιο έχει τη μορφή μιας διαδραστικής online έρευνας και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τις γλώσσες των εθνικών υποψηφίων.

Οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 25 Μαΐου 2014. Θα εκλεγούν 751 ευρωβουλευτές. Για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες για την ατζέντα των θεμάτων, η ECF δημοσίευσε ένα μανιφέστο και ανέπτυξε μια έρευνα που απευθύνεται στους υποψηφίους Ευρωβουλευτές . Η έρευνα μπορεί να συμπληρωθεί σε 17 γλώσσες.

Τι ζητάμε από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές; Η ποδηλασία σχετίζεται με πολλούς και διαφορετικούς τομείς πολιτικής, το ίδιο κάνει και η έρευνά μας. Οι προτάσεις μας κυμαίνονται από τη διεκδίκηση περισσότερων ευρωπαϊκών πόρων για την υποδομή της ποδηλασίας και την ανάπτυξη του τουρισμού,  στη ρύθμιση για πιο ασφαλή και καθαρά, υψηλότερα πρότυπα ποιότητας του αέρα, φορολογικά μέτρα για την πλήρη ενσωμάτωση της ποδηλασίας στο σύστημα μεταφορών και εκτίμηση των επιπτώσεων στην υγεία. Ένα συνεκτικό σύστημα συλλογής δεδομένων και στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να παρακολουθεί την ανάπτυξη και να βοηθήσει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των διαφόρων μέτρων που λαμβάνονται. Ακολουθώντας αρκετά κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναπτύξει και να υιοθετήσει ένα ευρωπαϊκό στρατηγικό σχέδιο για την προώθηση του ποδηλάτου για να φέρει αυτά τα διάφορα πεδία πολιτικής μαζί σε μια συνεκτική στρατηγική .

Η έρευνα θα κλείσει 4 Μαΐου. Η ECF θα δημοσιεύσει τα επιμέρους αποτελέσματα πριν από τις εκλογές κατά την εβδομάδα από 5 έως 9 Μαΐου, παρέχοντας σε όλους τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές διαφάνεια προς τους ψηφοφόρους τους. Περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι ποδηλατούν ήδη - υποστηρίζοντας την θέση της ECF θα προστεθούν περισσότεροι σε αυτό το ήδη εντυπωσιακό ποσοστό.

Η έρευνα πρέπει να απαντηθεί μόνο από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές. Εάν είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής και θέλετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας +30 6936 888967 ή στο eurovelogreece@gmail.com.

Έκκληση για δράση: 10 βασικά μέτρα έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να ποδηλατούν πιο συχνά στην Ευρώπη.
Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών για τις εκλογές του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2014 – Σύντομη έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου