Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο ποδηλατικός τουρισμος στην Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ



Στην  Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2014 στις αρχές  Μαρτίου συμμετείχε το  Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo  για την Ελλάδα για την  παρουσίαση της πρωτοβουλίας Via Εgnatia (www.viaegnatia.eu) στο Ελληνικό περίπτερο.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ,ο Γ. Φαρφαράς αναφέρθηκε στα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού, στις διαδρομές EuroVelo που διασχίζουν την Βόρεια Ελλάδα και για τις εξελίξεις του έργου “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo  του ευρωπαϊκού προγράμματος  Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEE, http://ict13gr.blogspot.gr/) για την διαδρομή EuroVelo 13 "Iron Curtain Trail που υλοποιείται στις περιφερειακές ενότητες Σερρών, Δράμας και Έβρου.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην παροχή υπηρεσιών κατά μήκος μιας ποδηλατικής διαδρομής, παρουσιάστηκε η δημιουργία του δικτύου επιχειρήσεων φιλικών προς του ποδηλάτες CYCLISTS WELCOME HELLAS / ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ, τα υποχρεωτικά και προαιρετικά κριτήρια για την συμμετοχή των επιχειρήσεων διαμονής και εστίασης στο δίκτυο και την σημασία των ποιοτικών υπηρεσιών κατά μήκος μιας ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo.
Για την διαδρομή “Via Egnatia”,  το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo  για την Ελλάδα, κατέθεσε το 2012 αίτηση στην αρμόδια διαχειριστική αρχή (ECF, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών) για μια νέα ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή από το Δυρράχιο έως την Κωνσταντινούπολη.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε επίσης ενημερωτική συνάντηση  στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με στελέχη του οργανισμού από Αθήνα και Βερολίνο με τους υπεύθυνους  της Ευρωπαϊκής διαχειριστικής αρχής για το EuroVelo ατις Βρυξέλλες  με σκοπό την καλύτερη συνεργασία και την από κοινού προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου