Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Το Eurovelo στην διεθνή τηλεοπτική συμπαραγωγή MEDITERRANEO
Στην διεθνή τηλεοπτική συμπαραγωγή MEDITERRANEO φιλοξενήθηκε το Εurovelo και το έργο του Εθνικού Συντονιστικου Κέντρου για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του αφιερώματος στον Γρηγόρη Βερροιώτη ΄΄Ποδηλάτη του Κόσμου΄΄ , μια δράση που υποστηρίζει το Eurovelo Ελλάδος και αποτελεί επίσημος πρεσβευτής της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν ακόμα η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Πασχαλίδου υπεύθυνη συντονίστρια του European Youth Capital 2014 και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Παντής, υπεύθυνος του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του πανεπιστημίου.

Το MEDITERRANEO είναι μία διεθνής συμπαραγωγή που δημιουργήθηκε πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια με την πρωτοβουλία των δημοσίων τηλεοράσεων της Ιταλίας (RAI) και της Γαλλίας (FRANCE 3) και με συμπαραγωγούς την Ισπανική (TVE) αλλά και την Ελληνική (ΕΡΤ) Τηλεόραση, ενώ συμμετέχουν, σε επίπεδο παραγωγής θεμάτων, η Ελβετική ιταλόφωνη τηλεόραση, όπως και οι δημόσιες τηλεοράσεις της Αλγερίας, του Λιβάνου και της Τυνησίας.
Η εκπομπή MEDITERRANEO προβάλλεται στις χώρες της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 30΄ που αποτελείται από οκτάλεπτα θέματα από τις διαφορετικές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, στα οποία αναδεικνύονται οι διαπολιτισμικές επιδράσεις, ως αποτέλεσμα της ειρηνικής ή μη συνύπαρξης των λαών στη συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου μας, οι πολιτισμικές και κοινωνικές προσμίξεις και ο τρόπος ζωής των λαών της περιοχής. Τα θέματα που απασχολούν το MEDITERRANEO σχετίζονται με την την κοινωνική δομή και οργάνωση, τα ζητήματα μετανάστευσης, την επιστήμη, το περιβάλλον, την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών, τις εμπόλεμες περιοχές κ.α.Το πρόγραμμα μεταγλωττίζεται στην ιταλική, τη γαλλική, την ισπανική και την αραβική γλώσσα και μεταδίδεται σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου (Νότια Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή), αλλά και μέσω δορυφορικών προγραμμάτων (TV5 Monde, ENTV, RAI International, RAI Med, TVE International) σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. 

Στις φωτογραφίες, ο υπεύθυνος για το Eurovelo στην Ελλάδα, Γιώργος Φαρφαράς με τους συντελεστές της εκπομπής και ο “Ποδηλάτης του Κόσμου” Γρηγόρης Βερροιώτης με τον αντιπρύτανη ΑΠΘ Ιωάννη Παντή.

Περισσότερα για την δράση “Ποδηλάτης του Κόσμου”
http://eurovelogreece.blogspot.gr/p/blog-page_4287.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου