Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Νέα τμήματα της ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 13 αποφασίσθηκαν για την Ελλάδα

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, οι εταίροι του έργου “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα” συμμετείχαν σε συνάντηση στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου δράσεων του έργου (WP3) με θέμα τις ποδηλατικές διαδρομές του EuroVelo 13.

Κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση των κριτηρίων για τον καθορισμό των σημείων από τα οποία θα περνά κάθε διαδρομή. 

Τέτοια κριτήρια αποτελούν για παράδειγμα η ελκυστικότητα της διαδρομής, η ασφάλεια, η άνεση, η τοποθεσία κοντά σε συνοριακές γραμμές κ.ά. Με τον συντονισμό του Adam Bodor, εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF), οι εταίροι του έργου ανέπτυξαν επίσης και τα κριτήρια για την τοποθέτηση συστήματος καθοδηγητικών πινακίδων τα οποία ισχύουν για όλες τις ποδηλατικές διαδρομές EuroVelo.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι για τον καθορισμό των επιμέρους διαδρομών, καταρχήν απαιτείται πολιτική βούληση από τις τοπικές αρχές σε κάθε χώρα σε ό,τι αφορά τα υπάρχοντα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια δράσης στις περιοχές.

Για την Ελλάδα, αποφασίσθηκε η ένταξη ενός νέου τμήματος από την συνοριακή διάβαση Προμαχώνα Σερρών μέχρι την συνοριακή διάβαση Εξοχής Δράμας και η αλλαγή της διαδρομής στην περιοχή του Έβρου από την συνοριακή διάβαση Κυπρίνου στην συνοριακή διάβαση στις Καστανιές αντί για την συνοριακή διάβαση Ορμενίου.

Περισσότερα:
Στην Ελληνική ιστοσελίδα του προγράμματος ICT 

Στην κεντρική ιστοσελίδα του προγράμματος ICT 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου