Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη του Ευρωπαϊκού Έργου ICT για την ποδηλατική διαδρομή ΕuroVelo 13

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε Συνέδριο του έργου “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo” με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και τοπικών αναπτυξιακών οργανισμών, καθώς και περιφερειακών και τοπικών αρχών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων όπως ποδηλατικών ενώσεων, εκπροσώπων υπηρεσιών μεταφορών κ.ά.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση και εταίρος του έργου για την Ελλάδα “ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία”. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η προώθηση του έργου “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα” που στόχο έχει τη σύνδεση περιοχών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με μία ποδηλατική διαδρομή μεγάλης απόστασης μέσα από την πραγματοποίηση μίας ευρείας ευρωπαϊκής συνεργασίας για την ανάπτυξη της ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 13. 

Στο Συνέδριο το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, κος Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος χαιρέτησε το έργο και τους σκοπούς του και παρουσίασε τις ποδηλατικές πολιτικές του Δήμου Θεσσαλονίκης που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της “Στρατηγικής της Καθημερινότητας” του Δήμου. Ο κος Κουράκης τόνισε την ανάγκη οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να αλλάξουν τη νοοτροπία τους σχετικά με τη χρήση του αυτοκινήτου και δεσμεύτηκε να συμμετέχει στη συλλογική προσπάθεια η Θεσσαλονίκη να γίνει μία πόλη γεμάτη πεζούς και ποδηλάτες.

Το Συνέδριο κάλυψαν ο τοπικός τύπος και τηλεόραση. Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου, παρουσιάστηκε η δημιουργία της πρώτης ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo στην Ελλάδα και η σημασία της για το βιώσιμο τουρισμό (Adam Bodor), το έργο “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα” και οι στόχοι του (Tibor Polgar) καθώς και το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρήσεων Φιλικών προς τους Ποδηλάτες “Cyclists Welcome Hellas” (Γιώργος Φαρφαράς).

Περισσότερα: 

Στην Ελληνική ιστοσελίδα του προγράμματος ICT 

Στην κεντρική ιστοσελίδα του προγράμματος ICT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου