Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ποδηλατικός Τουρισμός στην Εύβοια: Διεκδικώντας μερίδιο σε μια μεγάλη ανερχόμενη αγορά

Σε ημερίδα με θέμα  “Τουρισμός που δεν πληγώνει το περιβάλλον” που διοργάνωσε η Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων Λίμνης-Ροβιών την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις Ροβιές Ευβοίας πήρε μέρος το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo. Στην συνάντηση συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης  η Ελληνική Εταιρία Ακουστικής Οικολογίας και η Ελληνική Ορνιθολογική Eταιρεία.
Ο Γ. Φαρφαράς υπεύθυνος για το EuroVelo στην Ελλάδα, παρουσίασε τις εξελίξεις στις 3 ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές που διασχίζουν την Ελλάδα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος ICT και την δημιουργία του δικτύου επιχειρήσεων φιλικών προς του ποδηλάτες "Cyclists Welcome Hellas". Επίσης παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Εύβοια και η η διαδικασία ανάπτυξης μιας διαδρομής στο νησί που να αποτελεί τμήμα της ευρωπαϊκής διαδρομής EV11 East European Route/ Διαδρομή Ανατολικής Ευρώπης.
Στην συζήτηση που ακολούθησε πήραν μέρος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων και αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής, η Τουριστική Προβολή Ευβοίας, η Διεύθυνση Τουρισμού Αντιπεριφέρειας Ευβοίας, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Β.Ευβοίας, η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ευβοίας, το Επιμελητήριο Ευβοίας ξενοδόχοι, ξεναγοί και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου