Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ποδήλατο για μεταφορά, αναψυχή και τουρισμό στην Ισπανία



Το σχέδιο για την ποδηλαδία στην Ανδαλουσία

Το πρόσφατο σχέδιο για την ποδηλασία στην Ανδαλουσίας ίσως να αποτελέσει  σημείο αναφοράς για τη Νότια Ευρώπη για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς , αναψυχής και για τον τουρισμό . Με βάση την επιτυχία της επαναφοράς της ποδηλασίας στη Σεβίλλη , όπου το μερίδιο μεταφοράς με ποδήλατο αυξήθηκε από 0,6 % το 2006 σε 8,9 % το 2012 , η ιδέα του σχεδίου είναι να διαδώσει το καλύτερο της εμπειρίας της Σεβίλλης σε ολόκληρη την περιοχή . Είναι δομημένο σε τρία επίπεδα : τοπικό ( ποδηλασία ως μέσο μεταφοράς ) , μητροπολιτικό ( μεταφορές , αναψυχή και τον ποδηλατικός τουρισμός ) και περιφερειακό ( κυρίως αναψυχής και ποδηλατικό τουρισμό ) .
Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 400 εκατ. € μεταξύ του 2014 και 2020 και πολλές αναφορές στις διαδρομές EuroVelo ,σ το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών . Ο στόχος είναι μέχρι το 2020, το 10 % των μετακινήσεων στις πόλεις της Ανδαλουσίας και 15 % στην περίπτωση της πρωτεύουσας της Σεβίλλης να είναι με ποδήλατο . Η σπουδαιότητα του τουρισμού στο νοτιότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου και πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ισπανίας είναι προφανής . Για το λόγο αυτό, το σχέδιο επικεντρώνεται επίσης στην ανάπτυξη ενός σχεδίου ποδηλατικού  τουρισμού που  ενσωματώνει την κατασκευή ενός δικτύου ποδηλατικών διαδρομών μεγάλων αποστάσεων . Επί του παρόντος , οι περισσότερες από τις προτεινόμενες διαδρομές απαιτούν μόνο βελτιώσεις στην σήμανση και κάποιες άλλες μικρές επεμβάσεις , αλλά το σχέδιο περιέχει επίσης διατάξεις για την κατασκευή  νέων υποδομών .

Περισσότερα εδώ

Γραμματεία EuroVelo στην Δνση Αγροτικής Ανάτπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας


Το Υπουργείο Γεωργίας , Τροφίμων και Περιβάλλοντος , μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης θα δημιουργήσει μια Γραμματεία EuroVelo στην Ισπανία . Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των περισσοτέρων από τις ισπανικές περιφέρειες και τις ποδηλατικές οργανώσεις .
 Η ιδέα είναι να προσφερθεί  το καλύτερο δίκτυο από τα καλύτερα με υψηλής ποιότητας υποδομές και να χρησιμοποιήσει τους υπάρχοντες πόρους , όπως οι πολυάριθμες γεωργικές, ιστορικές και χαμηλής κυκλοφορίας διαδρομές στην Ισπανία . Η ιδέα του υπουργείου είναι να ξεκινήσει άμεσα εργασίες  ανακοινώνοντας ήδη την ανάθεση ενός σημαντικού τμήματος της « Ruta de la Plata τμήμα  του EuroVelo 1.

Περισσότερα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου