Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Επίσημη έναρξη του Γαλλικού Τμήματος του EuroVelo 1 – Διαδρομή Ακτών του Ατλαντικού


La Vélodyssée ®, είναι το όνομα που δόθηκε  στο τμήμα του EuroVelo 1 - Διαδρομή των ακτών  του Ατλαντικού στη Γαλλία, που επίσημα «ξεκίνησε» στις 30 Ιουνίου.

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Βρετάνης του Roscoff, το EuroVelo 1 ταξιδεύει για 1.200 χιλιόμετρα κατά μήκος των γαλλικών ακτών του Ατλαντικού με 4 περιφέρειες και 10 νομούς, σε όλη τη διαδρομή μέχρι την  Χώρα των Βάσκων. Από τις εκβολές του Λίγηρα, τα έλη και τις αμμώδεις παραλίες της νότιας ακτής της Aquitaine, περνά μέσα από μερικές από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Γαλλίας, όπως η Νάντη, La Rochelle, Rochefort, Royan, Bayonne και Biarritz.

Και από αυτό το καλοκαίρι, όλη η διαδρομή στη Γαλλία θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη!

Όπως και η σήμανση, ένας ολοκαίνουργιος δικτυακός τόπος αφιερωμένος στο  La Vélodyssée ® έχει αναπτυχθεί - www.lavelodyssee.com (προς το παρόν μόνο στα γαλλικά) - εγκαίρως για την έναρξη. Γεμάτο ιδέες για αποδράσεις, η ιστοσελίδα διαθέτει διαδραστικούς χάρτες, ευκαιρίες για να αναρτήσετε φωτογραφίες και σχόλια, πληροφορίες σχετικά με τα πολλά αξιοθέατα κατά μήκος της διαδρομής, προτάσεις διαμονής με το νέο σύστημα Accueil Vélo και μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν ήδη ταξιδέψει κομμάτια αυτής της διαδρομής.

Η έναρξη σημαδεύτηκε με σειρά εκδηλώσεων κατά μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων μια βόλτα με ποδήλατο στην περιοχή της Βρετάνης από Beau Rivage σε Caurel στο Αββαείο του Bon Repos.

Περισσότερα (μόνο στα γαλλικά):  www.lavelodyssee.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου